قزاقستان
نام رسمی کشور: جمهوری قزاقستان
زبان های رسمی: قزاقی و روسی
نوع حکومت: جمهوری ریاستی
پایتخت: آستانه
کلان شهرها: آستانه، آلماتی، قراغندی، چیمکند، آتیراو و اسکمن
استان ها: آکمولا، آکتوبه، آلماتی، استان آلماتی، آتیرائو، بایقونور، قزاقستان شرقی، ژمبیل، قراغندی، قوستانای، مانغیستاو، قزاقستان شمالی، پاولودار، قیزیل اوردا، قزاقستان غربی
گروه های قومی: قزاق ها، روس ها، اکراینی ها، ازبک ها، اویغورها، تاتارها، آلمانی ها و....
تعطیلات و روزهای ملی: سال نو میلادی، تولد عیسی مسیح، سال نو میلادی با سبک قدیمی، روز جهانی زن، روز گارد ملی قزاقستان، عید نوروز، روز ارتش، روز پیروزی در جنگ جهانی دوم، روز وحدت مردم قزاقستان، روز پزشک، روز تاسیس پایتخت قزاقستان (آستانه)، روز معدنچی قزاقستان، روز تصویب قانون اساسی قزاقستان، روز زبان اقوام قزاقستان، روز دانش آموز و آغاز سال تحصیلی مدارس و دانشگاه ها، روز جهانی همبستگی خبرنگاران، روز استقلال قزاقستان
فرودگاه: فرودگاه بین المللی آلماتی
وب سایت کشاورزی: http://www.minagri.gov.kz
دین: اسلام
مساحت: 2.724.900 کیلومتر مربع
منطقه تحت کشت برنج: 113000هکتار
فصل تولید برنج: کاشت: آوریل- می برداشت: سپتامبر- اکتبر
جمعیت: 17.948.816 نفر
واحد پول: تنگه (KZT)
کد تلفن: 7+
زمان محلی: 4+ =>
معرفی: قزاقستان کشوری است در آسیای میانه. پایتخت این کشور در سال ۱۹۹۸ از آلماتی در جنوب که بزرگترین شهر کشور است به آستانه در شمال منتقل شد.
جمعیت قزاقستان ۱۶ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر، زبانهای رسمی آن قزاقی و روسی و واحد پول آن تنگه است. قزاقستان بزرگترین کشور محصور در خشکی در دنیا است و تراکم جمعیتی کمی دارد. حدود ۷۰ درصد از مردم این کشور مسلمان هستند.
آستانه، پایتخت کنونی قزاقستان شهری است بسیار سرد و بادخیز که دمای هوا در زمستان در آن به منفی ۴۰ درجه میرسد. گروههایی از ملیگرایان روس در روسیه و داخل قزاقستان دعوی الحاق مجدد شمال قزاقستان به روسیه را داشتند، و این یکی از انگیزههای رئیسجمهوری قزاقستان برای انتقال پایتخت به شهری در مرکز کشور و نزدیک به روسیه بود و این امر باعث شد که شمار زیادی از قزاقها به این شهر منتقل شوند و این دعوی به خودی خود خاموش شود.
پایگاه فضایی بایکونور در کشور قزاقستان قرار دارد و قدیمیترین پایگاه فضایی جهان است. یوری گاگارین نخستین انسان فضانورد از این پایگاه به فضا سفر کرد.
جغرافیای طبیعی: قزاقستان از شمال با روسیه، از شرق با چین، در جنوب شرقی با قرقیزستان، در جنوب با ازبکستان و در جنوب غربی با ترکمنستان همسایه است. سواحل شمال شرقی دریای خزر در خاک این کشور قرار دارد.
وسعت قزاقستان ۲٬۷۱۷٬۳۰۰ کیلومتر مربع است و حدود ۲۰٪ آن در سوی کوههای اورال قرار گرفته و به لحاظ جغرافیایی بخشی از آن در اروپا است. البته قزاقستان معمولاً یک کشور آسیایی طبقهبندی میشود. قزاقستان ۲٬۷۰۰٬۰۰۰ کیلومتر مربع مساحت دارد و بزرگترین کشور خشکیبست (محصور در خشکی) دنیا است. از دریای خزر در غرب تا کوههای آلتای در شرق ادامه مییابد. مرزهای شمالی قزاقستان در دشتهای سیبری غربی و مرزهای جنوبی آن در بیابانهای آسیای میانه قرار دارند.با وجود وسعت زیادی که این کشور را نهمین کشور بزرگ دنیا کرده، بیشتر پهنههایش کویر و استپ است و تراکم جمعیت آن تنها ۶ نفر در هر کیلومترمربع است.
دشت قزاق با مساحت ۸۰۴٬۵۰۰ کیلومترمربع یکسوم کشور را دربرمیگیرد و بزرگترین منطقه خشک استپی در جهان است. علفزارها و شنزارهای گسترده شاخصه این دشت هستند.
رودها و دریاچههای مهم قزاقستان عبارتند از دریاچه آرال، رود ایلی، رود ایرتیش، رود ایشیم، رود اورال، سیردریا، رود چارین، دریاچه بالخاش و دریاچه زایسان. دره چارین که ۱۵۰ تا ۳۰۰ متر عمق و ۸۰ کیلومتر درازا دارد فلات سنگی و سرخرنگ را درمینوردد و در راستای رودخانه چارین در شمال تیانشان ادامه مییابد. دهانه بیگاچ، دهانهای برخوردی است که از برخورد یک سیارک در حدود ۵ میلیون سال پیش بهوجود آمده و ۸ کیلومتر قطر دارد. شهرهای اصلی قزاقستان عبارتند از آستانه، آلماتی، قراغندی، چیمکند، آتیراو و اسکمن. شهرهای بزرگ قزاقستان به ترتیب آلماتی با حدود ۱٫۵ میلیون نفر، آستانه و قراغندی با حدود ۷۰۰ هزار نفر هستند. به جز شهرهای نامبرده میتوان به شهرهای آکتاو، پاولودار، پتروپاولسک و اوست کامنگورسک نیز اشاره کرد.
آب و هوا: آبوهوای قزاقستان تابستانهای گرم و زمستانهای سرد دارد. بارندگی در این کشور نسبتاً کم است و اراضی آن در شرایط خشک تا نیمهخشک قرار دارند.