افغانستان
نام رسمی کشور: جمهوری اسلامی افغانستان
زبان های رسمی: فارسی دری و پشتو
نوع حکومت: جمهوری اسلامی
پایتخت: کابل
کلان شهرها: کابل، قندهار، هرات، مزارشریف، جلال آباد
گروه های قومی: افغان ها (پشتون)-تاجیک-هزاره-ازبک-ترکمن-ایماق-بلوچ-نورستان
تعطیلات و روزهای ملی: نوروز - عید قربان - عاشورا - میلاد پیامبر یا عید مولود - جشن استقلال
فرودگاه: فرودگاه بین المللی کابل
میزان سطح کشت برنج: 160000 هکتار
فصل تولید برنج: کاشت: می - جون برداشت: اکتبر - نوامبر
وب سایت کشاورزی: http://mail.gov.af/en
جمعیت: 31.822.848 (40th , 20 15)
واحد پول: افغانی (AFN)
کد تلفن: 93+
زمان محلی: 4:30+ =>
معرفی: افغانستان با نام رسمی جمهوری اسلامی افغانستان کشور محصور در خشکی در آسیای مرکزی است. این کشور حدفاصل آسیای میانه، آسیای غربی و خاورمیانه و پایتخت آن کابل است. همسایگان افغانستان، ایران در غرب، پاکستان در جنوب و شرق، تاجیکستان و ازبکستان و ترکمنستان در شمال و چین در شمال شرقی هستند.
افغانستان دارای ۶۵۲٬۸۶۴ کیلومتر مربع مساحت چهلو یکمین کشور وسیع دنیا است و جمعیت آن در سال ۱۳۹۷ بیش از ۳۶ میلیون نفر بوده که آن را در رتبه سی و نهم پرجمعیتترین کشورهای دنیا قرار میدهد. فارسی دری و پشتو زبانهای رسمی این کشور و اسلام دین رسمی آن است. حدود چهار دهه جنگ، افغانستان را به یکی از کشورهای خطرناک و فقیر دنیا تبدیل کردهاست. تولید ناخالص ملی سرانه این کشور در سال ۲۰۱۶ بر اساس ارزش اسمی دلار معادل ۶۰۰ دلار آمریکا است و بر اساس برابری قدرت خرید به ۱۹۹۴ دلار میرسد. این کشور در سال ۲۰۱۱ با شاخص توسعه انسانی ۰٫۳۹۸ در رتبه ۱۷۲ دنیا قرار گرفتهاست.
جغرافیای طبیعی: افغانستان کشوری محصور در خشکی و کوهستانی است که بین آسیای جنوبی و آسیای میانه در طول جغرافیایی ۶۰ تا ۷۵ درجه شرقی و عرض ۲۹ تا ۳۸ درجه شمالی قرار گرفتهاست. بلندترین نقطه کشور قله نوشاخ به بلندای ۷٬۴۸۵ متر ارتفاع از سطح دریا در شمال شرقی کشور در مرز تاجیکستان است. افغانستان از نظر جغرافیایی به سه منطقه متمایز از یکدیگر تقسیم میشود؛ دشتهای شمالی کشور که ناحیهای عمدتاً زراعی است. فلات جنوب غربی که بیشتر چشماندازی بیابانی و نیمهخشک دارد و ارتفاعات مرکزی از جمله رشتهکوه هندوکش که این دو را از هم جدا میکند.
آب و هوا: افغانستان اقلیم قارهای مرطوب (تابستان گرم و زمستان سرد) دارد. زمستانهای ارتفاعات مرکزی و شمال شرقی افغانستان بسیار سرد و خشن است. بهطوریکه میانگین دما در دی ماه به زیر ۱۵ درجه سلسیوس زیر صفر میرسد. از سوی دیگر مناطق کمارتفاع جنوب غربی (حوضه سیستان)، منطقه جلالآباد در شرق و دشتهای ترکستان در کنار رود آمودریا در شمال، تابستانهایی گرم دارند و میانگین دمای آنها در تیرماه به بیش از ۳۵ درجه میرسد.
کشاورزی: کشاورزی برای تامین امنیت غذایی افغانستان و عامل اصلی رشد اقتصادی بسیار مهم است. شصت درصد از افغان ها به معاش و معاش خانواده خود وابسته اند. این بخش حدود 40 درصد از تولید ناخالص داخلی افغانستان را تشکیل می دهد. پیش از دهه جنگ، محصولات کشاورزی افغانستان، شهرت جهانی را برای برتری به دست آوردند، به خصوص بادام، انار، پسته، کشمش و زردآلو. محصولات کشاورزی در افغانستان عمدتا در دو منطقه زراعی و زراعی، یعنی زمین های آبیاری و زمین های بارانی تولید می شوند.