ایران
نام رسمی کشور: جمهوری اسلامی ایران
زبان های رسمی: فارسی
نوع دولت: جمهوری اسلامی
دین: شیعه اسلام
پایتخت: تهران
کلان شهرها: تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، تبريز، رشت
استان ها: 1-البرز 2-اردبیل 3-آذربایجان غربی 4-آذربایجان شرقی 5-بوشهر 6-چهارمحال بختیاری 7-فارس 8-گیلان 9-گلستان 10-همدان 11-هرمزگان 12-ایلام 13-اصفهان 14-کرمان 15-کرمانشاه 16-خراسان جنوبی 17-خراسان شمالی 18-خراسان رضوی 19-خوزستان 20-کهکلویه و بویراحمد 21-کردستان 22-لرستان 23-مرکزی 24-مازندران 25-قزوین 26-قم 27-سمنان 28-سیستان و بلوچستان 29-تهران 30-یزد 31-زنجان
گروه های قومی: فارسی، آذری، گیلکی، مازندرانی، کُرد، عرب، لُر، بلوچ، ترکمن و ...
تعطیلات و روزهای ملی: تولد پیامبر اسلام و امام جعفر صادق- روز جمهوری اسلامی- عاشورا حسینی- تاسوعاحسینی- اربعین حسینی- شهادت پیامبر اسلام و امام حسن مجتبی- شهادت علی بن موسی الرضا- شهادت فاطمه الزهرا- تولد علی بن ابی طالب- مبعث - تولد حجت بن الحسن- شهادت علی بن ابی طالب- عید فطر- شهادت امام جعفر صادق- عید قربان- عید غدیر- رحلت آیت الله خمینی- قیام 15 خرداد- پیروزی انقلاب 57- روز ملی شدن صنعت نفت- سیزده به در و 4 روز اول نوروز
فرودگاه: فرودگاه بین المللی امام خمینی
مساحت: 1.648.195 کیلومتر (18th)
منطقه تحت کشت برنج: 615000 هکتار
فصل تولید برنج: کاشت: مه-ژوئن برداشت: سپتامبر-اکتبر
وب سایت کشاورزی: http://www.areo.ir
جمعیت: 78.192.200 نفر (17th, 2013)
واحد پول: ریال (IRR)
کد تلفن: 98+
زمان محلی: 3:30+ =>
معرفی: ایران (به معنی سرزمین آریاییها) کشوری در جنوب غربی آسیا و در منطقه خاورمیانه با ۱٬۶۴۸٬۱۹۵ کیلومتر مربع وسعت (هجدهم درجهان) و بر پایه سرشماری سال ۱۳۹۵ دارای ۷۹٬۹۲۶٬۲۷۰ نفر جمعیت است.
ایران از شمال با جمهوری آذربایجان، ارمنستان و ترکمنستان، از شرق با افغانستان و پاکستان و از غرب با ترکیه و عراق همسایه است و همچنین از شمال به دریای خزر (کاسپین) و از جنوب به خلیج فارس و دریای عمان محدود میشود، که دو منطقهٔ نخست از مناطق مهم استخراج نفت و گاز در جهان هستند.
پایتخت، بزرگترین شهر و مرکز فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اداری ایران، تهران است. ایران یک قدرت متوسط و منطقهای مهم در خاورمیانه است که بهخاطر ذخایر بزرگ سوخت فسیلیاش که شامل بزرگترین میدان گاز طبیعی در جهان و چهارمین ذخایر نفتی بزرگ کشف و تأیید شده میشود، نفوذ و نقش قابل توجهی در امنیت بینالمللی انرژی داشته و صنعت نفت، پتروشیمی و گاز طبیعی در ایران پیشتاز است. همچنین ایران میراث فرهنگی غنی دارد که بخشی از آن به عنوان ۱۹ میراث جهانی در یونسکو ثبت شدهاست که به عنوان چهارمین رتبه در آسیا و ۱۲مین رتبه در جهان است. ایران به واسطهٔ قرار گرفتن در منطقهٔ میانی اوراسیا موقعیتی راهبردی دارد.
ایران کشوری با چندگانگی فرهنگیست که از گروههای زبانی و نژادی بسیاری تشکیل شدهاست که بهطور رسمی اکثریت شیعه هستند. بسیاری از ایرانیان به زبانهای فارسی، ترکی آذربایجانی، کردی، لری، بلوچی، گیلکی ،تالشی و عرب های ایران صحبت میکنند اما زبان رسمی در ایران زبان فارسی است. ایران به عنوان یک سرزمین و یک ملت، پیشینهای کهن دارد و یکی از تاریخیترین کشورهای جهان بهشمار میرود.
ایران تلاش کرده است نقش برجسته ای در بخش برنج، مخصوصا کشورهای عضو اکو داشته باشد و سعی به همکاری دارد و همکاری را از طریق CWARice تسهیل نماید.
جغرافیای طبیعی: ایران در شرق با افغانستان و پاکستان، در شمال شرقی با ترکمنستان، در بخش میانی شمال با دریای خزر، در شمال غربی با جمهوری آذربایجان و ارمنستان، در غرب با ترکیه و عراق و سرانجام در جنوب با آبهای خلیج فارس و دریای عمان همسایه است.
آب و هوا: ایران از لحاظ آب و هوایی یکی از منحصربهفردترین کشورهاست. اختلاف دمای هوا در زمستان میان گرمترین و سردترین نقطه گاهی به بیش از ۵۰ درجهٔ سانتیگراد میرسد.
داغترین نقطهٔ زمین در سالهای ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵ میلادی، در نقطهای در کویر لوت ایران بودهاست. ایران از لحاظ بارندگی در سطح نیمهخشک و خشک است.
آب و هوای ایران متأثر از چندین سامانهاست: سامانه پرفشار سیبریایی که با ریزش به عرضهای جنوبی در نوار شمالی بارش باران و برف و کاهش دما و در سایر نقاط فقط کاهش دما را به همراه دارد. سامانه بارانزای مدیترانهای که از سمت غرب وارد ایران میشود و موجب ریزش باران یا برف در بسیاری از نقاط غربی و میانی و شرق ایران میشود. سیستم کم فشار جنوبی که در نوار جنوب و جنوب غرب موجب رگبار باران میشود.
میزان بارندگی در ایران بسیار متغیر است. در شمال به بیش از ۲۱۱۳ میلیمتر (رشت، ۱۳۸۳) نیز میرسد. در نواحی کویری بارش عمدتاً بسیار کم و در حدود ۱۵ میلیمتر است. بارش نواحی شمال غرب و غرب، دامنههای جنوبی البرز و شمال شرق تا حدودی قابل توجه (حدود ۵۰۰ میلیمتر) میباشد. در سایر نقاط میزان بارش از ۲۰۰ میلیمتر بیشتر نمیشود. ایران با مشکلات کمآبی دست و پنجه نرم میکند. پیشبینی میشود ایران در سال ۲۰۲۵ در وضعیت تنش آبی قرار بگیرد.
اختلاف دمای هوا در ایران در نقاط مختلف زیاد است. در حالی که در فصل زمستان دمای شهرکرد در شب به ۳۰- درجه هم میرسد، مردم اهواز هوای تابستانی (۵۰ درجه) را تجربه میکنند. هوای سواحل شمالی در تابستان گرم و مرطوب و در زمستان معتدل میباشد. نواحی شمال غرب و غرب تابستانهای معتدل و زمستانهای سرد و نواحی جنوبی تابستانهایی به شدت گرم و زمستانهایی معتدل دارند.
کشاورزی: ایران از نخستین کشورهایی در جهان است که در آن کشاورزی و زراعت آغاز شدهاست. تقریباً یک سوم زمینهای ایران قابلیت کشاورزی را دارند، اما به دلیل خاک نامرغوب و نامناسب بودن توزیع آب در بیشتر نواحی در اکثر زمینهای قابل کشت در ایران کشت و زرعی انجام نمیشود. فقط ۱۲٪ از وسعت ایران تحت عملیات کشاورزی است (شامل باغات، تاکستانها و زمینهای قابل کشتکاری) اما کمتر از یک سوم از زمینهای قابل کشتکاری تحت آبیاری است و مابقی تحت کشاورزی خشکاند. شمال و شمالغرب ایران دارای خاک حاصلخیزند.